Situat pe locul unor asezari omenesti din neolitic, pastrand sub vatra orasului urmele vechii asezari romane Cedonia, Sibiul este atestat documentar in secolul al XII –lea sub numele de Cibinium si este asezat intr-un cadru natural deosebit in partea sudica a Transilvaniei.

In 2007 Sibiul a fost declarat Capitala Culturala Europeana alaturi de Luxemburg.

Sibiul poate fi considerat pe buna dreptate capitala culturala a Romaniei datorita traditiilor seculare si patrimoniului cultural artistic pe care Sibiul si zona din marginime il detine.

Cateva din atractiile turistice din Sibiu:
 - Muzeul Brukenthal
 - Muzeul civilizatiei traditionale populare Astra
 - Zidurile de aparare ale cetatii vechi
 - Pasajul scarilor
 - Podul minciunilor
 - Sala Thalia turnul Gros
 - Biserica Evanghelica
 - Biserica Ursuline
 - Catedrala Ortodoxa
Prezentare Sibiu - atractie locala
 
Paltinis este atestata a fi cea mai veche statiune turistica din tara, dar si cea aflata la cea mai mare altitudine (1442 m).
Pe timpul iernii, Paltinis este una din statiunile favorite pentru sporturile de iarna, oferind cateva partii de schi de dificultati diferite. Schiorii au la dispozitie un telescaun (pe o distanta de 1025 m si o diferenta de nivel de 241 m), un teleschi (pe o distanta de 410 si o diferenta de nivel de 138 m) si o instalatie pentru nocturna. Partii: Oncesti I - nivel mediu, 1150 metri lungime, cu o diferenta de nivel de 241 metri, dotata cu instalatie pentru nocturna si telescaun; Oncesti II - nivel usor, 450 metri lungime, cu o diferenta de nivel de 38 metri, dotata cu teleschi. Pentru schi fond, amatorii au la dispozitie partiile Palinis - Dealul Poplacii, Paltinis - Santa, Paltinis - Daneasa, Oncesti - Paltinis si Gaujoara - Paltinis.

Un important obiectiv turistic in statiune il constituie Schitul, o biserica de lemn ridicata in deceniul 3 al secolului XX, unde se afla mormantul lui Constantin Noica. Biserica este situata la intrarea in statiunea Paltinis, la o altitudine de peste 1350 de metri, apartine de arhiepiscopia Sibiului si este ctitorita de Mitropolitul Nicolae Balan al Ardealului intre anii 1925 si 1927. Este construita din lemn de brad si sindrila si imita stilul vechilor biserici de lemn din Transilvania. In Platoul de brazi din incinta Schitului se afla clopotnita cu cele doua clopote din bronz, datand din anul 1927, turnate de fosta fabrica "Schieb - Kantz", o toaca de metal si una de lemn.

Casa memoriala Constantin Noica (Casa de Odihna 12), unde filozoful si-a trait ultimii ani din viata este, de asemenea, un punct de interes. Constantin Noica a incetat din viata la data de 4 decembrie 1997.

 - Statiune pentru toate anotimpurile este un loc foarte placut pentru vacante si o sursa deosebita de sanatate. Este recomandata in tratamentul asteniilor, organismului slabit, suprasolicitarii fizice si intelectuale, anemiilor secundare si dereglarilor de crestere la copii, dereglerilor pleuropulmonare si bolilor endocrine.
Prezentare Paltinis - atractie locala
Localitatea Rasinari este situata in sud-vestul orasului Sibiu, la 12 km. de acesta, in directia statiunii Paltinis, la poalele munţiilor Cindrel si este locul de naştere al poetului "pătimirii noastre" Octavian Goga si al eseistului Emil Cioran.
Rasinari este o asezare reprezentativa pentru portul si obiceiurile populare specifice Marginimii.
 
Aici puteti vizita:
 - Casa Memoriala Octavian Goga, amenajata în casa parinteasca, în care s-a nascut poetul.
 - Casa episcopală construita din lemn in 1710.
 - Cetatea feudala de pamant, ruinele unei cetati, una dintre cele 7 construite, înainte de sec.XII, de-a lungul Carpatilor.
 - Muzeul etnografic etaleaza colectia de etnografie si arta populara.
 - Casa memoriala D.P. Barcianu.
 - Casa memoriala a marelui filosof si scriitor Emil Cioran.
 - Masouleul lui Andrei Şaguna.
 - Biserica ortodoxă “Sfânta Paraschiva”- Răşinari (sec. XIII), cea mai veche biserică ortodoxă din sat supranumită “Voroneţul Ardealului” a fost ctitorită în 1383 şi restaurată în stil bizantin în 1752.
Prezentare Rasinari - atractie locala
 
 
   
   
  Cisnadioara este un sat care apartine de Cisnadie, situat la 2 km vest de acesta. Accesul este posibil din Sibiu pe drumul judetean spre Rasinari apoi 5 km pe un drum modernizat. Asezat intr-un peisaj natural de o frumusete extraordinara, Cisnadioara prezinta turistilor cateva obiective demne de vizitat .
 
 
Aici puteti vizita:
 - Cetatea bazilica in stil romanic de pe dealul Sf. Mihail este intemeiata la sfarsitul secolului al XII-lea.
 - Monumentul este mentionat in documentul prin care magister Gocelinus o doneaza manastirii Carta. In interiorul bisericii se pastreaza placile funerare ale soldatilor din armatele germane si austro-ungare, cazuti in primul razboi mondial.
 - Fortificatia din jurul bisericii este compusa dintr-o incinta de zidarie de plan oval. Se mai pastreaza, partial, unele turnuri de aparare precum si orificiile prin care erau lansate pietre impotriva asediatorilor.
Prezentare Cisnadioara Cetate - atractie locala
   
   
  La 14 km nord-vest de Sibiu, Ocna Sibiului este o staţiunea balneoclimaterică permanentă în Depresiunea Sibiului (la 410 m altitudine). Este folosită înca de pe vremea daco-romană când din salinele aflate aici se extragea sare. Astăzi 15 lacuri cu apă minerală cloruro-sodică ocupă cavităţile vechilor saline, unele dintre ele sunt folosite de stabilimentul balnear, altele ca stranduri publice.
 
 
Aici puteti vizita:
 - Statiunea balneoclimaterica Ocna Sibiului a devenit renumita in timp si este din ce in ce mai solicitata, datorita factorilor terapeutici naturali pe care ii ofera: apele sarate de mare concentratie ale lacurilor, namolul sapropelic usor mineralizat, apa minerala a izvorului Horea, topoclimatul sedativ de dealuri.
 - Dintre cele 15 lacuri formate prin inundarea fostelor saline, lacurile Brancoveanu, Lacul Rosu si Negru sunt cele mai sarate din Europa, avand o salinitate de 415 gr./litru de sare, Lacul Avram Iancu, cel mai adanc lac sarat de ocna din Romania, 130 m, iar Lacul fara Fund e declarat monument al naturii prin fenomenul sau unic de heliotermie.
Prezentare Ocna Sibiului - atractie locala
   
   
  Localitatea Sadu se afla la poalele Muntilor Cindrel si cei ai Lotrului, chiar la gura vaii râului Sadu si este situata la 18 km departare de Sibiu. Asezarea putând fi socotita una dintre cele mai vechi asezari rurale de pe meleagurile Transilvaniei. Denumirea de “Sadu” s-ar parea ca are origine slava, însemnând mladita sau gradina.
 
Obiective pe care le puteti vizita sunt:
 - Hidrocentrala Sadu II (1912);
 -  Hidrocentrala Sadu I (1896) cu Muzeul Energeticii Romanesti, prima hidrocentrala din Romania;
 -  Comuna Riu Sadului;
 -  Hidrocentrala Sadu V;
 - Barajul Gatul Berbecului;
Prezentare Sadu - atractie locala
   
  poplaca  
  Comuna Poplaca este la 9 km sud-vest de municipiul Sibiu intr-un cadru natural deosebit de pitoresc, avind aspectul tipic al asezarilor romanesti de sub munte, vechi de cind lumea cu strazile (ulitele) relativ strimte si destul de intortochiate ca sa-ti dai seama ca nu au fost trasate dupa vreun plan anume ( ca atunci cind se face o colonizare).
Majoritatea ulitelor sunt pavate cu piatra de riu. Acccesul in comuna se face pe drumul judetean modernizat Sibiu - Poplaca. Relieful este deluros strabatut prin mijlocul comunei de piriul Valea Poplacii.

 
Aici puteti vizita:
 - Biserica Ortodoxa cu Hramul "Sf. Ioan Botezatorul" din Poplaca : Monument istoric, biserica este situata in mijlocul comunei datand de la 1793. Pictata integral in fresca intre anii 1793-1810, a fost sfintita abia in 1819 de catre episcopul Vasile Moga.
Prezentare Poplaca - atractie locala
   
  "Fulg de Nea"   Fulg de Nea - Paltinis
  • Situate la intrarea in statiunea Paltinis (borna de 5 km) cele 2 vile gemene intitulate “Fulg de nea”...     
 ...detalii
  "Casa Bunicului"   Casa Bunicului - Poplaca
  • O casa de vacanta cu adevarat unica la doar 9 km de Sibiu in satul Poplaca....  
 ...detalii
  "La Sat"   La Sat - Tocile lacuri
  • Casa de vacanta este situata pe marginea unui lac – dintr-un mini complex de 5 lacuri – intr-o oaza de ...  
 ...detalii
  "Cisnadioara"   Cisnadioara
  • La poalele muntelui sub cetatea din Cisnadioara ...  
 ...detalii
  "Weekend"   Weekend - Tocile Sadu
 

• Casa de vacanta Tocile-Sadu se doreste a fi un loc idilic unde sa puteti evada pentru cateva ore sau zile din cotidianul ...

 
 
 ...detalii